Titulní obrázek

Nová generace Hyundai Sonaty rozšíří automobilový trh v roce 2014

Publikováno: 25.červenec 2012

Generální ředitel společnosti Hyundai Kim Čchung-ho oznámil plány s příští generací Sonaty. Letošní rok společnost uvede na světový trh novou verzi sportovně užitkového vozu Santa Fe.

Registr vozidel: Aby bylo možné zaregistrovat nové či ojeté vozidlo do evidence, musíte mít mimo jiné sjednané povinné ručení a na úřadu doložit originál zelenou kartu. Každé vozidlo provozované na území ČR, musí být zaregistrováno dle trvalého (u cizinců dle přechodného) bydliště.

Poslední verzi Sonaty uvedl Hyundai na domácí trh v září 2009 a počátkem roku 2010 v USA. Na americkém trhu je to nejprodávanější model, který firmě loni pomohl dosáhnout rekordních prodejů a výrazně zvýšit podíl na trhu. Na domácím trhu se Hyundai začíná dostávat pod tlak zahraniční konkurence a největším vyzyvatelem Sonaty je model Camry od japonské Toyoty.

Podíl dovezených aut na prodeji nových vozů na jihokorejském trhu se v lednu dostal poprvé nad deset procent. Toyota chce zvýšit prodej svých vozů v Koreji tento rok o 160 procent na 13.000. Hyundai začal přijímat objednávky na novou verzi modelu Santa Fe. Tu firma uvedla na trh pod jménem ix45.

Hyundai a sesterská Kia společně tvoří pátého největšího producenta automobilů na světě. Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.