Titulní obrázek

Sedan Genesis pro modelový rok 2013

Publikováno: 10.listopad 2012

Konečně známe pár informací o novém sedanu Genesis pro modelový rok 2013. Změna je nejvýraznější u konce osmiválců v základních modelech. Vidlicový osmiválec bude určen výhradně pro vrcholnou verzi R-Spec.

Dosud byly v nabídce dva osmiválce – 4,6litrový a pětilitrový. Ten větší, 5,0 Tau V8 s přímým vstřikováním GDI a variabilním časováním ventilů D-CVVT bude dodáván už jen pro variantu R-Spec. Jeho parametry zůstávají na stejné úrovni jako doposud, nabízí 320 kW při 6400 min-1 a 510 Nm při 5000 min-1. Motor je kombinován s osmistupňovou samočinnou převodovkou z dílny Hyundai, která nabízí také ruční řazení. Dva převody navíc proti šestistupňovému automatu pomáhají se zkrácením akcelerace, zlepšením plynulosti řazení a zvýšením účinnosti převodovky.

Jednotka 3,8 V6 Lambda rovněž disponuje přímým vstřikováním paliva GDI a variabilním časováním ventilů D-CVVT. Její výkon činí 249 kW, točivý moment pak vrcholí hodnotou 394 Nm. Šestiválec rovněž spolupracuje s osmistupňovým automatem. Za příplatek (u R-Spec standardně) je multimediální systém DIS s navigací, ovládaný prostřednictvím osmipalcové obrazovky. Jeho ovládání má být intuitivnější, vylepšeno bylo také ovládání hlasem.

Povinné ručení je zákonné pojištění vozidla, které chrání motoristy před škodami, které mohou způsobit při svých cestách ostatním. Z tohoto pojištění jsou kryty nejenom poškozená vozidla, silnice, domy, ale i škody na zdraví všech účastníků nehody.

Potřebná data mohou být uložena na harddisk s 64 gigabyty, nechybí ani možnost streamování hudby pomocí Bluetooth. Na přání je dodáván také informační a zábavní systém Blue Link. Ten umožní získat informace o počasí v dané lokaci nebo zavolat asistenční službu, také například upozorňuje na blížící se termín pravidelné servisní prohlídky.